Kynologenvereniging Rijnland

Welkom op de site van KV Rijnland. Hier vindt u informatie over de activiteiten van onze verenging. Wij verzorgen diverse trainingen en cursussen voor uw hond(en). Ook organiseren wij jaarlijks een internationale tentoonstelling op de locatie het Plantarium te Hazerswoude. Voor 2018 is de datum die u kunt reserveren in de agenda: zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018. Zie ook de showwebsite: www.dogshowrijnland.com. Voor 2019 is de geplande datum: zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019. Het gehele jaar door worden diverse activiteiten georganiseerd. Houdt u de website in de gaten voor nieuwe informatie. Veel plezier op onze website.

  • Tentoonstelling

  • Gehoorzaamheid

  • Agility

Inschrijven cursussenTentoonstelling 2017

Agility

Afdrukken

De renovatie van ons trainingsveld is afgerond en de lessen vinden weer vanuit daar plaats van 27 oktober tot resp. dinsdag 1 december en donderdag 3 december 2015.

Na de winterstop zullen Heleen Houwaart en Marrie Houwaart lesgeven in Agility aan de recreanten.

De donderdagavonden zijn hiervoor beschikbaar van half februari tot aan de zomerstop.

Zowel de aangesloten cursisten als de mensen op de wachtlijst ontvangen hier medio november bericht over.


Combisport en Clickertraining

In het voorjaar van 2016 start KV Rijnland met 2 nieuwe cursusmogelijkheden: Combisport (een combinatie van Gehoorzaamheid en Behendigheid, incl. hindernissen) en Clickertraining. Binnenkort meer informatie hierover op deze website.


Overige informatie


Slechtweerlijn

Als de weeromstandigheden erg slecht zijn, zoals bij vorst, sneeuw en onweer is het te gevaarlijk om te trainen. Ook als het veld erg slecht is door bijvoorbeeld te veel regen kan de les niet doorgaan vanwege blessuregevaar voor de honden en handlers. Om te weten of de training doorgaat, is er een Slechtweerlijn, die u de dag van training na 18 uur kunt bellen.
Het nummer van de Slechtweerlijn is 071 5 72 82 79