Clickertraining

NIEUW!!!!!

KV Rijnland start binnenkort met Clickercursus! De Clickercursus vindt plaats op zaterdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur op het veld van KV Rijnland aan de Voorschoterweg. De cursus gaat van start wanneer er voldoende deelnemers zijn.

In het kort:

Een clicker is een plastic doosje met een metalen veertje dat een specifiek geluidje maakt als u er op drukt. Dit geluid is anders dan stemgeluid omdat het clickgeluid steeds hetzelfde is en er geen emotie in doorklinkt. Met de clicker leert de hond gewenst gedrag aan. Dit door bepaald gedrag van de hond te markeren met een click, en vervolgens te belonen met een voertje. Bij de clickertraining gaat de hond in principe zijn eigen gang. Het door u gewenste gedrag wordt echter beloont. De enige “straf” bestaat uit het niet belonen van ongewenst gedrag.

Wat gaan we doen in de Clickercursus?

We leren op een leuke manier dagelijkse klusjes en kunstjes zoals: targets aanraken, oprapen en brengen, in een cirkel om u heen lopen, op en in verschillende dingen zitten, de turn, omrollen, een bal duwen, kruipen en high five zittend en rechtop. Met elkaar kunnen we nog meer bedenken.Centraal daarbij staat:

• Gebruik van de clicker
  • Gewenst gedrag belonen
  • Bekrachtiging
  • Timing
  • Commando ”foutje” bij niet-gewenst gedrag
  • Shaping

Het cursusgeld voor deze 6 lessen bedraagt voor leden € 35,- inclusief de clicker (voor niet-leden: € 40,-).

Lijkt het u leuk om met uw hond mee te doen? Geef u op door een e-mail te sturen aan KV Rijnland via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch via nummer 06-20103084. Op dat nummer kunt u ook nadere informatie krijgen. Graag tot ziens!